Над 300 души са арестувани на протестите в Армения (ВИДЕО)

Политическата криза в Армения се задълбочи, след като ръководителят на антиправителствените протести Никол Пашинян отхвърли поканата за преговори с премиера Серж Саркисян.

Броят на арестуваните от вчера до днес надвиши 300, но опозицията се кани да повтори и днес демонстрациите от последните две вечери, които привлякоха, според западни медии, десетки хиляди хора.

На този фон бившият президент и новоизбран премиер Серж Саркисян отправи покана за диалог, за да „избегнем невъзвратими последици“. Отговорът на опозиционера Пашинян бе, че преговори може да има единствено за условията, при които премиерът ще се оттегли от властта. По-късно обаче лидерът на опозицията се съгласи да се срещне със Саркисян.

Протестите в Ереван и други големи арменски градове започнаха на 13 април. Опозицията е недоволна от бедността, корупцията и едноличното според нея управление на Серж Саркисян. Пашинян изложи условията си на митинга снощи. Те са: оставка на премиера, избор на временно правителство и нови парламентарни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа