Над 400 участници във фолклорния фестивал „Мисионис пее и танцува“ чакат в Търговище

Снимка: Архив

Над 400 участници от цялата страна се очаква да се включат в IV Национален детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“, който ще се проведе в събота в Търговище. Това съобщиха от общинската управа в Търговище.

Проявата се организира от клуба за народни танци „Джумалийци“, с подкрепата на Община Търговище.

Откриването е в 10 часа в Драматичния театър в Търговище. Освен на сцената му, съставите и индивидуалните изпълнители ще се изявяват и в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

В 16.30 часа, от бул. „Сюрен“ започва дефилето на участниците. То ще бъде водено от Духовия оркестър към Общината и ще премине по новоизградената улица при „пробива Катрафилов“ до площад „Свобода“.

Награждаването и гала-концертът на победителите са планирани за 17 часа на откритата сцена пред Общината. В програмата ще вземе участие и фолклорният изпълнител на добруджански песни Галя Киркова, която е част и от журито на фестивала, съобщават от местната администрация.

На 9 ноември клуб „Джумалийци“, отново с подкрепата на Община Търговище, организира и VІII Национален фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване”. Откриването е в 10 часа в спортна зала „Дечко Стефанов“. От 12 часа на площад „Свобода“ ще звучи българска народна музика, а в следобедните часове на откритата сцена на площада е планирана и фолклорна програма.

Коментари

Задължително поле