Над 50% от българите ще пазаруват на „Черен петък”

Потребителите ще се насочат най-вече към търговските центрове и онлайн магазините.

Ще похарчат средно по 500 лв. на човек

Внимавайте за допълнителни такси и фалшиви намаления

Над 50% от българите ще пазаруват на “Черен петък”, който тази година се пада на 29 ноември. Това показва проучване на Асоциацията за защита на потребителите. Средно ще бъдат похарчени около 500 лв. на човек, като потребителите ще се насочат най-вече към търговските центрове и онлайн магазините.

Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от електрониката и обувките. Отстъпките средно ще са между 40 и 60%.

“На този ден, обаче потребителите трябва да внимават, защото се случват най-големите измами и подвеждащи реклами”, заяви председателят на Асоциацията за защита на потребителите Пейо Майорски. Според него има много фалшиви отстъпки и клиентите трябва да следят цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини. Дори и предварително да проучват цените и дали реално има намаление.

Други съвети, които дават от асоциацията, е да се пазарува от сайтове, които са достоверни, като адресът на линка трябва е изписан по този начин (https). Проверете за скрити такси - например за валутен превод, за доставка, за опаковане, както и следете за срока за доставка, който обикновено заради Черния петък е по-дълъг от нормалното.

Коментари

Задължително поле