Наемите за студенти в Европа нарастват

В Амстердам ръстът на наемите е най-големият в Европа.

Амстердам е на първо място

Има търсене от чужденци

Високата инфлация и поскъпването на имотите води и до покачване на наемите в Европа, показват данни на международна консултантска компания. Нарастващото търсене на жилища под наем от студенти също допринася за покачването на наемите в много популярни за учене дестинации.

Съживяването на международната мобилност е сред основните причини за ръста на наемите, посочват още консултантите. Ръстът на наемите е особено силно изразен в някои градове в Европа като Амстердам (+18,3% за година), Лисабон (+10%) и Атина (+14,3%).

Според консултантската компания наемите в Европа ще продължат да нарастват, тъй като мобилността сред студентите и туризмът продължават да се разрастват. “Макар че международната мобилност не е основният двигател на растящите наемите, последиците от нея не може да бъдат пренебрегвани. Напрежението между търсенето и предлагането продължава, тъй като Европа става все по-популярна дестинация за обучение и туризъм”, отбелязват от консултантската компания.

В редица страни извън Европа поскъпването на имотите е по-голямо. Това превръща страните от еврозоната в по-достъпно място за граждани на страни извън ЕС. Търсенето на имоти под наем от чужденци ще доведе до покачване на наемите, посочват консултантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти