Най-жестоките нацисти

Третият райх, който заема периода от 1933 до 1945 г., е един от най-добре познатите режими в историята. По време на режимът се прочуват редица злонамерени персонажи, пряко отговорни за започването на най-голямата и скъпа война, която човечеството някога е познавало, както и извършването на един от най-големите актове на геноцид в света, сега наричан Холокост. 

1. Илзе Кох

Известна като „Кучката от Бухенвалд“ заради садистичната си жестокост към затворниците, Илзе Кох е омъжена за друг нечестив нацист, Карл Ото Кох, но го надминава в развратеното, нехуманно пренебрежение към живота, което е нейна запазена марка. Тя използвала сексуалната си сила, като обикаляла лагерите гола, с камшик и ако някой мъж я погледнел, заповядвала да бъде застрелян на място. Най-скандалното обвинение срещу Илзе Кох е, че тя е избирала затворници с интересни татуировки, които да бъдат убити, за да могат кожите им да бъдат превърнати в абажури за дома й. След войната тя е арестувана и се обесва в килията си през 1967 г., погълната от вина.

2. Одило Глобочник

Одило Глобочник е бил виден австрийски нацист. Той е един от мъжете, отговорни за убийството на милиони хора по време на Холокоста. Глобочник е отговорен за ликвидирането на Варшавското гето, което имало около 500 000 евреи, най-голямата еврейска общност в Европа и втората по големина в света, след Ню Йорк. Известен е и с ликвидирането на гетото в Белосток, което се откроявало със силната си съпротива срещу германската окупация и преселването на хиляди поляци под предтекст за етническо прочистване. На 21 май, малко след залавянето му, Глобочник се самоубива с помощта на цианидна капсула, скрита в устата му.

3. Йосиф Менгеле

Първоначално Менгеле придобива известност, като един от лекарите на третия Райх, които контролирали избора на пристигащи превози на затворници, определяйки кой трябва да бъде убит и кой трябва да стане принудителен работник, но е скандално известен с извършването на ужасни нечовешки експерименти върху затворници в лагера за което Менгеле е наречен „Ангел на смъртта“. Престъпленията му били зли и жестоки. Когато се разбира, че един болничен блок е заразен с въшки, Менгеле обгазява всяка една от назначените в него 750 жени. Менгеле използва Аушвиц като възможност да продължи изследванията си за наследствеността, като използва затворници за експерименти. Той се интересувал особено от еднояйчни близнаци. Експериментите на Менгеле включват опити да се вземат очните ябълки на единия близнак и да се прикрепят към задната част на главата на другия близнак, промяна на цвета на очите чрез инжектиране на химикали в детските очи, различни ампутации на крайници и други брутални операции. Той оцелява във войната и след като живее инкогнито в Германия известно време той бяга в Южна Америка, където избягва залавянето до края на живота си.

4. Хайнрих Химлер

Хайнрих Химлер, архитектът на холокоста и смятан за най-големия масов убиец някога. Холокостът може би нямало да се случи, ако не е била  тази садистична фигура. Когато избухва Втората световна война, Химлер е на върха на кариерата си. Той е трябвало да развие методи за масово изтребление. Той трябвало да избие расовите дегенерати като евреи, руснаци, чехи, поляци. По негово нареждане са убити хиляди евреи, цигани, партизани и комунисти. По това време увеличава и лагерите на смъртта като нарежда да се намерят хора, които да участват в жестоки медицински експерименти.  През 1945 година започва да губи позиции пред Хитлер и безуспешно се опитва да преговаря със Запада, а когато го залавят е искрено шокиран, че се третира като престъпник. Той се самоубива, като поглъща цианидна капсула. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл