Най-малко 11 са загиналите при наводненията в Йордания

Загиналите при предизвиканите от проливни дъждове внезапни наводнения вчера в Йордания станаха 11. Продължава издирването на изчезнали, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Вчера наводненията обхванаха няколко района на Йордания, включително в древния град Петра, чиито сгради са построени от розов камък. Стотици посетители на града се насочиха към по-високите места вчера, след като водата покри тесния каньон, водещ до Съкровищницата на фараона.

Говорителката на правителството Джумана Гнеймат и представители на агенцията за гражданска отбрана съобщиха, че броят на загиналите е нараснал тази сутрин с откриването на още едно тяло на юг от столицата Аман. Търсенето на оцелелите продължава.

След внезапните наводнения бе затворена магистрала през пустинята, водеща към южните части на страната. Властите съобщиха, че са евакуирали 3762 туристи от различни националности и призовават жителите, намиращи се близо до водни басейни и мостове, да се евакуират преди очакваните нови дъждове, предаде АФП.

Преди две седмици наводнения близо до Мъртво море отнеха живота на 21 души, повечето от които деца, припомня АП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия