Най-продаваният хибрид се обнови

Ford Kuga изминава почти 70 км на ток

Пътуване с по-бързо ускорение и по-ниски въглеродни емисии

В три поредни години най-продаваният Plug-in хибриден автомобил в Европа е Ford Kuga. Това е признание за качествата на компактния SUV, който в електрифицираната си версия насърчава водачите да направят енергийния преход по един много лесен, удобен и комфортен начин без никакъв стрес. Новият модел Kuga предлага още по-добра рецепта за шофиране на ток и бензин с впечатляващата производителност на хибридните двигатели, удобството на постоянна свързаност и пълен набор от асистиращи системи от ново поколение.

Ford произвежда Kuga в Европа, а автомобилът е проектиран и предназначен изцяло за потребителите на Стария континент. Новият модел във вариант Plug-in хибрид (PHEV) предлага до 69 км изцяло електрически пробег. Шофьорите могат да се възползват от възможността за домашно зареждане или зареждане на обществена станция. За тези, които не разполагат с подходящо място за зареждане, напълно хибридната версия (FHEV) дава удобството и комфорта на електрифицирана задвижваща система с пробег до 900 км с един резервоар и до 64% чист електрически пробег в града.

Както Kuga PHEV, така и Kuga FHEV AWD осигуряват значително по-добро ускорение и по-ниски въглеродни емисии при шофиране на електричество. Моделът на Ford превъзхожда всички останали конкуренти с възможностите си за теглене на товари до 2100 кг и би могъл да се справи с теглене на голяма каравана и дори ремарке за превоз на коне.

Новият Ford Kuga е изцяло променен както отвътре, така и отвън, като грабва окото със свеж и впечатляващ дизайн. Визията е уникална и отличителна в зависимост от желанието на собственика и какво оборудване е избрал. Привличаща вниманието LED светлинна лента по цялата ширина допълва новия дизайн на предната решетка, на която гордо е изобразен синият овал на Ford.

Отвътре новата автомобилът разполага с най-новото поколение информационно-развлекателна система на Ford с двойно по-голяма изчислителна мощ в сравнение с предишната. Тя се свързва лесно със смартфони с 5G свързаност за бърз достъп до информация и навигация и помага да се избягват задръстванията. Мултимедията предлага безжична интеграция Apple CarPlay и Android Auto 8 за безкабелен достъп до ключови приложения и информация.

Вграденият гласов асистент Alexa 9 също е стандартен, така че водачите и пътниците могат да задават въпроси или да изпълняват команди дори без свързан смартфон. Навигацията за теглене на ремарке позволява на водачите да въведат размерите на своя автомобил и ремарке, така че софтуерът да избере маршрут, който да избягва тесни завои, ниски мостове и други препятствия.

Новият модел Kuga се произвежда в Европа в модерния завод на Ford в испанския град Валенсия, където 3D принтирането на частите осигурява изключително точно и устойчиво производство. Инженерите работят рамо до рамо с изкуствения интелект, за да гарантират най-високите стандарти за качество.

Още по-умен круиз контрол

Във Ford Kuga водачът разчита на ново поколение адаптивен круиз контрол, който вече може да спира автоматично при завои и кръстовища, както и при други ситуации, когато е необходимо да предотврати сблъсък. Системата от 360-градусови камери предлага обширен обзор.

Практичността на модела ще бъде оценена от всички, които търсят комфорт и удобство за пътешествия в града и извън него. Плъзгащите се задни седалки могат да увеличат пространството за краката на пътниците отзад с до над 1 метър или да увеличат с до 140 литра допълнително пространство в багажника. Като опция могат да бъдат добавени комфортни седалки, одобрени от организацията за гръбначно здраве.

Стандартно моделът е оборудван с изцяло LED фарове, включително автоматичен контрол на дългите светлини. Наличните LED фарове Dynamic Pixel използват навигационни данни и камери за разчитане на пътни знаци, като променят светлинната картина при завои, кръстовища и кръгови движения, за да осветяват по-добре пешеходците и велосипедистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили