Намериха черната кутия на катастрофиралия в Индия самолет

Жертвите на авиокатастрофата в индийския щат Керала вече са 20, ранените повече от 140. Намерена е черната кутия на машината. Разследването на инцидента продължава.

За да се стигне до кутията, се е наложило част от фюзелажа на самолета да бъде разрязан. Надеждата е записът да даде яснота за последните мигове на самолета на "Еър Индия Експрес". Една от версиите за катастрофата е лошото време в момента на кацането.

"Метеорологичните условия са били неблагоприятни заради мусона. Заради спецификата на летището, пилотът е опитал да спре самолета в самия край на пистата, но заради хлъзгавата повърхност се стига до този инцидент", обяви министърът на гражданската авиация Хардип Сингх Пури.

Машината "Боинг 737" е изпълнявала полет от Дубай до Индия, като е връщала в родината им индийци, неуспели да се приберат заради коронакризата. На борда е имало 184-ма пътници и шест души екипаж. Уточнява се, че двамата пилоти са сред жертвите.

Самолетът се е приземил на летище "Каликут", но е излязъл от пистата и е паднал от около 10 метра височина, това е причината да се разцепи на няколко части. След тежкото падане не е последвал пожар.

Това е най-тежкият авиоинцидент в Индия от 2010 година насам. Тогава, отново след падане на самолет на "Еър Индия Експрес" загинаха 158 души.

Коментари

Задължително поле