Нанков: Получихме неочаквана политическа подкрепа за „Хемус“

Получихме неочаквана политическа подкрепа за построяването на магистрала „Хемус“ от партия „Да, България“, съобщи регионалният министър Николай Нанков във фейсбук.

„Само 2 дни след като дадохме старт на изграждането на участъка от Ябланица до Боаза, партия “Да, България” стартира Кампания за построяването на автомагистралата. И организира петиция“, заяви министърът.

Той отчете напредъка по проекта, като посочи грешките в публикуваните данни. До момента са изградени 177 км от общата дължина на магистралата от 425 км, като в периода 2010-2015 г. са построени 21,158 нови километра.

Нанков отчете, че за довършване на аутобана трябва да се построят още 248 километра, като по всички етапи на оставащото трасе се работи от осигуряване на проектна готовност до строителство.

„Иначе благодарим за кампанията и за одобрението на подхода ни да възлагаме строителството на малки лотове за изпълнение. Благодарим им, че одобряват и плановете ни за финансиране със средства от държавния бюджет - направихме всичко възможно да стартираме ТОЛ системата и да събираме такси от нея. След тази кампания няма как да не сме убедени, че ще ни подкрепят и за довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле“, завършва министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика