300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

БГ агнешко, вместо новозеландско тази година

Направи си сам – прическа у дома! Липсата на услугата “Фъш-фъш” тревожи мнозина

2020 – Годината на вируса.

Как да заставим малките келеши да си мият кунките

“Излизам снощи към 21 ч да изхвърля боклука и целият блок започна да ми ръкопляска от балконите. Вярно че рядко го правя, но все пак, благодаря, мили хора…”

Това сподели развълнуван наш съгражданин във фейсбук. Нежната половина на българското човечество обаче се тревожи за други неща:

“Измих се, гримирах се, сега си правя прическа, че ще излизам довечера на балкона…” Тежко е, наистина, да няма къде да излезеш и да се покажеш пред хора, облечен хубаво с нов тоалет – ни дискотека, ни опера, ни театър, ни даже главна пешеходна улица. Очаква се обаче скоро да се появи специална българска визуална онлайн платформа, където дамите да могат да демонстрират новите си тоалети и анонимно да коментират останалите. Намирисва на огромен успех още отсега.

Невъзможността за “фъш-фъш” е втората тегоба над женското съсловие. Подозираме, че Мая Манолова по-скоро би се показала без дрехи, отколкото без изрядна фризура. Затварянето на коафьорските гнезда изкристализира в злобовати по женски коментари като: “Какво им е на Мутафчийски, Гешев, Борисов – на тях специален фризьор не им трябва…”

Стриктните германци обаче имат решение – според хумористичния вестник “Пощальон” министърът на здравеопазването Йенс Спан (ХДС) призовал гражданите да подстрижат собствената си коса, за да избегнат ненужни посещения при фризьора и да намалят риска от инфекция:

“В тези извънредни ситуации всеки гражданин може просто да застане пред огледалото с ножица или тример за коса и да се подстриже сам”, обясни Спан. “Дори задната част на главата не е проблем, ако използвате второ огледало. Крайният резултат може да изглежда малко по-малко добър, отколкото когато професионалистът е бил на работа, но това не е много голям приоритет в момента.”

Призоваваме българите да откликнат на този разумен швабски апел и да ни изпращат снимки на собствените постижения – обещаваме да публикуваме най-добрите на страницата “Коронен номер”.

Домашното възпитание и обучение на подрастващите е друг широко дискутиран въпрос.

“Деца, мийте си ръцете – от корона няма да умрете, но в инфекциозното отделение няма wi fi и това няма да го преживеете” е добър призив към лична хигиена, от който всеки разумен родител би се възползвал.

Неволното преминаването на бащи по бели гащи пред уебкамерата на обучаваното дистанционно у дома дете е друг животрептящ проблем. “Може пък на учителката да є хареса и това да повиши успеха на детето”, коментират някои. Не липсват и прогноза като тази за далечната 2039 година, когато българите щели да се питат:

– Ти къде завърши основното?
– По БНТ 2. И основно, и средно. А ти?
Аз по БНТ 4.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.