Напускалият свободно Варненския затвор - бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за тримата надзиратели, пускали на свобода нерегламентирано от Варненския затвор автокрадец. Искането ще бъде внесено в съда утре, когато ще се гледат и мерките на задържаните.

Обвинението все още отказва да съобщи официално името на затворника, когото тримата надзиратели са пускали на свобода. Според БТВ обаче това е 40-годишният Искрен Маринов. За месец и половина със съдействието на задържаните мъжът напуска 6 пъти затвора.

"Всеки е отговарял за различни постове, през които осъденото лице е минало безпрепятствено. Има голяма доза вероятност да съберем доказателства и за извършване на други престъпления", заяви окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Маринов е осъждан няколко пъти. През 2017 г. получава присъда от 6 години и 8 месеца след като се признава за виновен за противозаконното отнемане на 19 коли във Варна и Бургас.

Той бил лидер на организираната престъпна група, в която имало още трима души, като именно той лично крадял автомобилите.

Мъжът е и бивш автомобилен състезател. През 2014 г. печели състезанието V1 Чалъндж България.

В повечето от шестте пъти, в които Маринов е излизал от затвора, това се е случвало в часовия диапазон между 17 и 22:30 ч. Случвало се е обаче да го е няма 12 часа.

Коментари

Задължително поле