НАП-Пловдив вкара в хазната над 1,8 млн. лв. за 6 месеца от търгове с имоти на длъжници

Постъпленията в държавната хазна от търгове на собственост на длъжници само за първите 6 месеца на 2017 г. възлизат на 1 825 570,65 лв. от общо 365 явни или тайни наддавания, похвалиха се от ръководството на Териториална дирекция на НАП-Пловдив. Те са от продажби на недвижими имоти, движими вещи, МПС и приходи от възлагане на съсобственик.

В данъчната централа в града под тепетата очакват добри приходи и от летните търгове, тъй като на тезгяха за тайно наддаване са извадени апетитни имоти и автомобили в отлично състояние.

Урегулиран имот с площ от 7075 квадратни метра в землището на село Марково, известно като Пловдивския Бевърли Хилс, се предлага за продан при първоначална тръжна цена от 335 000 лв., като теренът е равнинен и привлекателен за жилищни нужди и се намира само на 2 км от новия светофар на Околовръстното шосе на Пловдив. Търгът е насрочен за 2 август, а огледите стартират от 19 юли. 21 юли пък е крайният срок за внасяне на депозита за участие в размер на 20% от първоначалната тръжна цена – 47 955 лв., за друг апетитен имот с площ от 8663 кв.метра, намиращ се в село Маноле – става дума за животновъдна ферма заедно с еднофамилна жилищна сграда с площ от 190 кв.метра и 4 селскостопански постройки с обща застроена площ от 3109 кв.м., а самият търг е на 28 юли.

Сред предложенията за търгове на МПС от НАП-Пловдив се открояват джип „Фолксваген Туарег” от 2008 г., който се предлага с начална цена от 24 200 лв., и дизелов лек автомобил „Фолксваген Фаетон” от 2004 г. за 9500 лв. До края на юли ще се проведат и наддавания за строителна и специализирана техника, кулокранове, багери и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.