Националният борд по туризъм пожела успех на назначената за служебен министър доц. Стела Балтова

Националният борд по туризъм пожелава успех на служебния министър доц. Стела Балтова и се надява тя да работи добре с бранша, както по време на първото служебно правителство на Президента Румен Радев. 
Очакваме кръг от спешни мерки, които трябва да бъдат взети за спасяването на летния сезон.  На първо място е необходима интензивна комуникация с международните партньори и туроператори за представянето на България като безопасна туристическа дестинация. На дипломатическото поле трябва да бъдат проведени разговори с Германия, Великобритания, Русия, Полша, Румъния и други важни пазари. Това трябва да стане в пълен синхрон с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването. Необходими са общи действия от държавата. България е в благоприятна ситуация по отношение на намаляването на заразените и разпространението на коронавируса, но е остава в периферията на дипломатическо ниво. В това отношение ни изпреварват Гърция, Турция, Испания, Малта, Кипър. 

Националният борд по туризъм настоява за удължаване на мерките 80/20, разсрочване на кредитите за хотелиерите и продължаване на подпомагането на туроператорите, екскурзоводите и ресторантьорите.
В допълнение трябва да бъдат осигурени мерки и за големите предприятия в туризма, които до момента бяха изключени от субсидиране. Те са вторият най-голям работодател след държавата и затова е необходимо съдействието на служебния финансов министър за намирането на подходящи стимули.  

Националния борд по туризъм предлага още засилване на рекламата на България на международните пазари и стартиране на процедура по изработването на нов бранд, с който страната ни да бъде представена по модерен и адекватен начин на международните туристически пазари. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм