Синоптик: Топло време в началото на март

Как се разпознават телефонни измамници?

Правителството на Джузепе Конте призова за подкрепа в борбата с коронавируса

Сблъсъци на полиция и демонстранти на островите Лесбос и Хиос заради мигрантски центрове (СНИМКИ)

Личните лекари: Не можем да издаваме болнични за доброволна карантина

Двама турски военни са убити при въздушен удар в Идлиб

Проф. Олег Асенов: У нас тарифите за тол такси са най-ниски в Европа

Шефът на кризисния щаб: 10 българи и 4 чужденци са под наблюдение във ВМА, чакат се резултатите  Към момента няма потвърдени случаи на коронавирус у нас

Д-р Георги Миндов: Защитата с маска е за тези, които са в инкубационен период

Първи заразен с коронавирус в Дания

Гърция издири пасажерите, пътували със заразената с коронавирус 38-годишна жена

Доц. д-р Атанас Мангъров: В следващите дни ще се появят първите случаи на коронавирус у нас

Цената на петрола падна под 52 долара за барел

Данните за коронавируса в Китай сочат положителна тенденция, в Южна Корея се увеличават заразените

Тръмп: САЩ са готови да се справят в коронавируса

Национално конгресно бюро ще донесе милиони евро на София

Снимка: Денислав Стойчев

Бизнес и общини ще си партнират в новата структура

Национално бюро по туризъм може да донесе милиони евро на София и четирите други големи града в страната – Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Новата структура ще бъде създадена в партньорство между бизнеса, общините и конгресите центрове в страната. Идеята бе лансирана по време на 7-та годишна среща на Националния борд по туризъм, на която „Труд“ е медиен партньор.

Снимки: Денсилав Стойчев

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие поканата на организацията да бъде лидер в процеса на сформирането на новата организация, чиято цел е да привлече големи събития и форуми, които да се провежда в България. Един подобен конгрес носи между 1,5 и 2 млн. евро в приемащата дестинация, подчерта Румен Драганов от Борда. Фандъкова от своя страна обясни, че подобно конгресно бюро може да бъде успешно, само ако в организацията се включат наравно бизнесът и местните власт, а не се очаква цялостното финансиране да е дело на общините. Банките също биха станали партньори на подобна организация, ако се намери формата всички да печелят, подчерта изпълнителният директор и член на УС на Fibank Чавдар Златев. Сред предимствата на София за развитие на конгресен туризъм е и фактът, че столицата ни разполага с летище в центъра на града, подчерта председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Трябва да бъдат подпомогнат и малките общини, така че да привличат повече инвестиции, обясни съветникът на компания „Геотехмин“ Стоян Сталев. Предизвикателството е да се развива туризма в провинцията, където обаче разполагаме с малки и запазени архитектурни обекти. И има какво да се покаже, допълни Сталев. Според него трябва да се полагат усилиа и за развитие на зимния туризъм с нови центрове за ски бягане в Средна гора, Стара планина и Родопите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.