„Невидими“ товарни самолети кацат в София

Самолетът на Ди Ейч Ел дребнее пред гиганта Джъмбо на летище София.

Интересни “въздушни птици”

Огромен американски товарен самолет Боинг 747-Джъмбо Джет бе кацнал днес на летище София. Самолетът е един от 54-те от същия модел на базирана в Ню Йорк компания за транспортни услуги "Атлас". Както този Джъмбо, така и доста от останалите полети през деня и през нощта остават “невидими” за сайта за следене на полети.

] Товарният Джъмбо Джет успя да се отлепи от земята в края на пистата на летище София и пое курс към Пакистан. Снимки: Авторът
Товарният Джъмбо Джет успя да се отлепи от земята в края на пистата на летище София и пое курс към Пакистан. Снимки: Авторът

За изминалите дни имаше поне още три полета директно от летище Далас в САЩ до София. Днес пристигна още един “невидим” от регистрация Боинг C-17 “Глоубмастър”. Същата марка самолет достави в София преди седмица 568 000 предпазни маски, част от от поръчаните и платени от българското правителство медицински материали от Китай по партньорската Програма за стратегически въздушен превоз на НАТО.

За няколко часа в района на летището екип на вестник “Труд” снима интересни “въздушни птици”, които не са регистрирани във Flightradar24.com. Директно от САЩ долетя товарен Боинг 777 на американска чартърна компания, който премина по пистата близо до спрелия Джъмбо и въпреки размерите си изглеждаше доста по-малък. Кацна самолет на Ди Ейч Ел и веднага продължи полета си към Скопие, а по същото време и също за Скопие отлетя малък витлов, товарен самолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България