Незабавна оставка на Радка Аргирова

Самозабравили се чиновници на държавната хранилка и лекари истерици са си въобразили, че COVID има дава право да суспендират Конституцията и свободата

Някаква си докторка Радка Аргирова от съмнителната висота на чиновническия си пост - съветник на премиера Кирил Петков, се изказала, че протестите срещу COVID мерките били цитирам: „престъпно безумие“.

Дотук добре - има право на мнение и оценка, и това е гарантирано от конституционния ред в една демокрация.

Но след това въпросната съветничка призовала правоохранителните органи, пак цитирам: „да потърсят отговорност от организаторите на такива протести“.

Драга госпожо, Конституцията на Република България, Европейската конвенция по правата на човека и Хартата за основните права на ЕС, гарантират свободата на словото и правото на митинги и протести срещу властта. Дори когато позициите, които се изразяват, са неприемливи или скандализират част от обществото. Дори и когато изразяват мнението на малцинство от гражданите. Тази свобода е гарантирана!

Такива като вас - самозабравили се чиновници на държавната хранилка и лекари истерици, които са си въобразили, че COVID има дава право да суспендират Конституцията и Свободата, да се разпореждат със съдбите ни и да декретират кой какво да мисли, дали да протестира, дали да работи, дали да има достъп и прочие, трябва да бъдете наясно, че проповядвате антидемократично погазване на Конституцията и правата на хората.

За това ще се носи отговорност, рано или късно! На първо време е добре НЕЗАБАВНО да си подадете ОСТАВКАТА от чиновническото място в МС. В правителството на една демократична държава няма място за люде, лишени от базисна демократична култура, които зоват за репресии срещу гражданите, които упражняват своите конституционни права. Оставка, веднага! И на всички други държавни хрантутници, които мислят като въпросната Аргирова!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари