Неизвестна снимка на София Лорен на търг

Фотографията на София Лорен е от представянето на “Брак по италиански”.

Продават и първия официален запис на Висоцки

Непозната снимка на италианската икона София Лорен от 1965 г. е сред най-интересните предложения в онлайн търг, организиран от аукционната къща “12-трият стол в Русия.

Кадърът е заснет на втория ден след пристигането на актрисата в СССР през 1965 г., където тя представя “Брак по италиански” на Виторио де Сика на Московския филмов фестивал.

Това е първата є визита в социалистическата страна, а ролята във филма є носи наградата за най-добра актриса.

На същия аукцион е предложен и първият официален запис на Владимир Висоцки. Той се състои от 6 винилови плочи в илюстрирана обложка. Върху тях има автограф от барда: “Добра! 4 XI-1965 г. Высоцкий”. Участниците наддават и за автографи на Андрей Тарковски, негови работни материали и оригинални снимки от снимачната площадка на “Огледало” и “Соларис”.

Сред предметите е и лулата на бащата на режисьора - поетът Арсений Тарковски, която е нарисувана и на известния “Огледален портрет” от художника Лев Горнунг.

На аукциона са предложени интересни документи, свързани с произхода на шефа на КГБ и по-късно Генерален секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов.

Майката на Андропов била приемна дъщеря на богат търговец-бижутер - Карл Флекенщайн. Той имал магазин в къщата на търговеца Кирсанов, който се намирал на “Голяма Лубянка”. В същата сграда се намират органите на съветските репресивни органи от 1919 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес