Нетаняху призова за повсеместна борба с антисемитизма

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова световната общност да се обедини, за да се бори с антисемитизма след въоръжената атака срещу синагога в Съединените щати по време на неделното заседание на израелското правителство.

Седмичната среща на израелското правителство започна в неделя с минута мълчание в памет на загиналите при стрелбата, съобщи канцеларията на израелския премиер.

"Призовавам целия свят да се обедини срещу широко разпространения антисемитизъм. Днес, за съжаление, ние говорим за САЩ, където вчера бе извършено най-голямото антисемитско престъпление в историята на страната, но също така и, разбира се, за Западна Европа, където днес има твърда борба срещу проявите нови видове антисемитизъм. Разбира се, там присъства и познатия антисемитизъм, както и този, който идва от радикалния ислям - на всички тези фронтове ние трябва да се обединим и да се борим срещу бруталния фанатизъм", каза Нетаняху.

"Това започва с евреите, но никога не свършва с евреите", предупреди министър-председателят, чиито изявления бяха разпространени от неговия кабинет.

"Целият народ на Израел скърби заедно със семействата на хората, които са били убити в ужасяващото клане в синагогата в Питсбърг - продължи Нетаняху. - от мое име, от името на правителството и народа на Израел, аз изказвам съболезнования на семействата, които загубиха близките си. Всички се молим за бързото възстановяване на ранените", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток