Не се смейте на Цецо Цветанов 

Кадър от Bulgaria ON AIR

Гледам тези дни едни граждани се заливат от смях: Цецо Цветанов предложил - като мярка срещу подмяната на изборните резултати - да се направи ротация на полицейските началници: този от Лом да иде в Сливен и т. н.

Tо и аз, като чух, се разсмях: ха-ха-ха, кой, ако не той, доскорошният директор на изборния цирк “България”, знае номерата на местните ченгета в трупата на купувачите на гласове. Клоунски са номерата и ние им се кискаме сега - но за такива като нас Гогол би казал: “На кого се смеете, на себе си се смеете, дами и господа!” 
 Криминалните изборджии репетират вече очевадно за фокусите с вота през пролетта. Преброяват се, двама се хвалят: “Аз в тая и тая циганска махала държа еди колко си гласа...” Тия “държачи” по места ги знаят и бабите, и децата, и полицаите. Само че на полицаите това познание им служи не за друго, а за да ги заобикалят. Защо - то е тема за обвинителен акт.

Като предлага ротацията, Цецо има предвид вероятно, че ломското топченге, например, в непознатия за него Сливен ще се сблъска без да иска с криминалните изборджии, ще го хване срам от сливналии да ги подмине и ще им тури белезниците. Това, разбира се, хич не е сигурно предвид безсрамието ченгеджийско и политическо. Но и 3% вероятност да има да се случи, струва си да опитаме. В положението, в което се намираме и това не е за изпускане. И то е много. Цецо знае защо.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари