Новата ЦИК започва обучения на членовете

Председателят на Правната комисия Данаил Кирилов заяви, че в срок са постъпили 20 предложения.

20 предложения от партии и НПО

Най-вероятният бъдещ председател на новата Централната избирателна комисия (ЦИК) Стефка Стоева обяви за свой приоритет обученията на членовете на комисиите по места. Това стана по време на изслушването в правна комисия на 20-е кандидати за членове на ЦИК.

“Дълбоко вярвам в обучението към секционните избирателни комисии, които наистина са на първата линия, най-неподготвени. Лесно е отстрани да се гледа, но е трудно, когато в изборния ден седне и трябва да прави избори с огромно количество хора”, каза Стоева.

“За мен върховенството на закона винаги е стояло над всичко и ако бъда избрана ще продължа да работя по този начин”, посочи още Стоева, която е с над 40-годишен стаж като съдия.

В началото на заседанието председателят на Правната комисия Данаил Кирилов заяви, че в срок са постъпили 20 предложения за състав на ЦИК. По думите му те са направени от парламентарно представени партии, партии и коалиции, които имат избрани членове на ЕП. Той отчете, че към всички предложения са предоставени всички изискуеми документи.

“Постъпили са предложения за членове на ЦИК от НПО в сроковете и по реда на раздел 1, точка първа от процедурните правила”, каза още Данаил Кирилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България