Нова болница с 1000 легла бе оборудвана само за 48 часа в Китай

Нова болница с 1000 легла бе оборудвана само за 48 часа и от снощи вече приема пациенти в близост до китайския град Ухан - епицентърът на смъртоносната епидемия с коронавирус.

Регионалният планински медицински център „Даби”, чието откриване бе планирано за май, отвори врати снощи в 22:30 ч. местно време. Над 500 строители, електротехници и полицаи работиха денонощно, за да бъдат оборудвани помещенията на големия комплекс.

Интересно е да отбележим, че не става дума за болницата, която Китай строи и има срок за изпълнение шест дни.

Местните власти обявиха в петък, че сградата ще бъде превърната в клиника за пациенти с коронавирус, в събота работата вече бе стартирала, а снощи чисто новата клиника вече имаше течаща вода, електричество и интернет.

В самия Ухан в неделя пък се очаква да бъде открита друга болница с 1000 легла, чието построяване ще отнеме 9 дни. Общо 4 клиники се строят с темпове, познати само в Китай, с използване на готови панелни конструкции.

Строежът на новата болница, който тече 24 часа в денонощието бе започнат на 25-и януари и ще приключи на 1-и февруари. Пациенти ще бъдат приемани официално от 3-и. 1500 работника участват ден и нощ в изграждането на сградата, която се простира на площ от 25 000 квадратни метра.

През 2003г. в рамките на 6 дни Китай построява болница „Xiaotangshan” с леглова база за 1000 души. Първата копка е направена на 23 април същата година, а на 29-и медицинското заведение е открито и вече приема пациенти страдащи от разпространения тогава SARS вирус.

Болницата с капацитет от 1000 легла и 1 383 медици приема 680 пациента, страдащи от SARS вируса, като 672 от тях са излекувани.

Коментари

Задължително поле