На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Нови мерки срещу африканската чума по свинете в Североизтока

На стопанския съвет на Североизточното държавно предприятие бяха разгледани мерките срещу неразпространението на болестта африканска чума по свинете. За последният месец и половина на територията на ДЛС-Тервел са открити 10 диви свине с положителен за болестта резултат. Преди това бяха регистрирани случаи и в ДЛС-Балчик. Очаква се през следващите дни областните и общински епизоотични комисии да заседават отново, за да се набележат мерки за ограничаване разпространението на чумата в Североизточна България.

По време на съвета беше отчетено, че резултатите на Североизточното държавно предприятие относно ползването на дървесина за първото тримесечие са най-добри от създаването на предприятието през 2011 година. С най-добри резултати по този показател са ДГС-Омуртаг, ДГС-Суворово, ДГС-Генерал Тошево, ДЛС-Тервел и ДГС-Търговище, отчете директорът на СИДП инж.Веселин Нинов.

На срещата беше обсъдена и готовността на стопанствата за предстоящия през юни одит. СИДП е единственото изцяло сертифицирано предприятие, като от миналата година навсякъде се работи по новия Национален FSC стандарт за сертифициране управлението на горите в България FSC-STD-BGR-01-2016 V-1. Само в ДЛС-Шерба и ДЛС-Черни Лом експериментално се прилагат два други стандарта за сертификация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.