Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но "Левски" е на финал

"Левски" е вторият финалист в турнира за купата на България. Тимът на италианския наставник Делио Роси отстрани големия съперник ЦСКА след 2:2 на реванша и общ резултат 4:2. Така "сините" ще се изправят срещу "Славия" на 9-ти май на националния стадион "Васил Левски". Головете за 26-кратните шампиони реализираха Жорди Гомес и Серджиу Буш, а за гостите точни бяха Хеан Бланко и Роланд Алберг.

Двубоят започна ударно с ранен гол още в 6-ата минута. И за разлика от срещата за първенство преди седмица, сега той бе за "сините". Отлична атака на символичните домакини започна от Гомес, който намери отлично Габриел Обертан на крилото. Последвалото центриране на французина падна на волето на испанеца, чийто удар бе неспасяем.

Срещата вървеше отлично за "Левски", но необмислено влизане на Хали Тиам в краката на Фернандо Каранга при една наглед безопасна ситуация в 30-ата минута му донесе напълно заслужен картон. Така сърцатият полузащитник остави "сините" с човек по-малко.

До края на първата част "червените" опитаха да се върнат в мача, но без успех. Това обаче се случи в 56-ата минута, когато резервната Хеан Бланко изравни след неособено сполучлива намеса на Божидар Митрев. Последваха силни минути за "червените", които притисниха своя съперник, но гол на Енрике бе отменен поради засада.

И точно в момент, когато възпитаниците на Стамен Белчев контролиха мача, гениален пас на Паулиньо изведе Серджиу Буш на отлична позиция, а румънецът не сгреши за 2:1. Крайното 2:2 оформи Роланд Алберг след друга грешка на Митрев.

Така в крайна сметка "Левски" отстрани ЦСКА и ще играе на финал за Купата на България 3 години след онази зпополучна загуба от "Черно море" с 1:2 след продължения през 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ