Нов играч от Корея в отбора на SUV-овете

Така изглежда първият SUV модел на луксозната корейска марка Genesis, който носи означението GV70.

Genesis GV70 се отличава с дизайн и премиум изработка

Мотори с 4 и 6 цилиндъра

Два от три продадени нови автомобила в последните месеци са с каросерия на SUV. Удобната висока позиция, усещането за солидност и превъзходство, както и големият вътрешен обем в съчетание с мощните мотори и опции за задвижване на четирите колела правят тези превозни средства толкова атрактивни. Не са много обаче моделите, които изпъкват с ярък и запомнящ се дизайн. Такъв несъмнено притежава първият SUV на луксозната корейска марка Genesis - GV70. Дъщерната компания на гиганта Hyundai има амбиции бързо да завладее пазарни дялове и възлага големи надежди именно на този автомобил.

С дължина 4,72 м, широчина 1,91 м и височина 1,63 м Genesis GV70 е с размерите на модел от средния клас. Източените хармонични линии неутрализират визуално габаритите, благодарение на което моделът изглежда спортно, стегнато и компактно. Излъчването е подчертано спортно с нюанс на премиум стил. Предните и задните светлини имат формата на двойни ивици и носят характерен почерк. Леко снижаващият се покрив е оформен в задната част като легендарното Porsche 928.

Корейците залагат на висококачествена изработка и материали в интериора. Детайлите са изпипани до съвършенство, включително куките за закачане на палта. В зависимост от модела воланът е с две или с три спици и ефектно цветно осветление.

За европейския пазар Genesis GV70 ще се оборудва с двигатели, които са съобразени с потребителските нагласи в региона. Четирицилиндровите мотори са с обем 2,2 л (дизел) и 2,5 л (бензин с турбо). Върховото изпълнение е с 3,6-литров бензинов V6 с турбо пълнене. Автоматичната трансмисия е стандарт, ще има модели с предно и с двойно предаване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили