Нотариалната камара за побоя над жената нотариус и дъщеря й: Нагла демонстрация на незачитане на правовия ред

Нотариалната камара излезе с позиция по повод бруталния побой над 57-годишна жена и нейната дъщеря (34 г.) на бул. "Драган Цветков" в столицата, извършен от двама маскирани мъже.  От браншовата организация потвърждават, че пострадалата майка е нотариус Валентина Механджийска.

"Нотариалната камара на Република България изразява дълбокото си възмущение от бруталния акт на насилие срещу нашия колега - Валентина Механджийска, един от най-авторитетните и уважавани нотариуси в страната, и нейната дъщеря", заявяват от браншовата организация в писмо до медиите.

"Нанесеният побой над две беззащитни, лъчезарни жени е нагла демонстрация на незачитането на правовия ред в страната, на увереността, че някой скрит зад качулка може да се скрие и от закона", се казва в текста.

Камарата апелира съответните правораздавателни органи да предприемат всички необходими действия за разкриването на извършителите на това престъпление и изразява пълната си подкрепа към усилията на органите на МВР, прокуратурата и българската съдебна система за наказване на виновните.

Коментари

Задължително поле