"Нюрнберг" иска Пинто за "малки" пари

"Нюрнберг" се надява да вземе Рубен Пинто за малки пари от ЦСКА. Вестник "Билд" разкри интереса и всичко трябва да бъде финализирано около контролата между двата отбора в Марбея във вторник, която ще е последна за германците преди подновяването на сезона.

Договорът на Пинто с ЦСКА изтича през лятото и не е подновен. Това дава право на "Нюрнберг" да преговаря с футболиста и да го вземе без пари след 5 месеца. Но отборът се нуждае спешно от нови качествени играчи, а 27-годишният португалец се вписва в тази рамка. "Билд" твърди, че ЦСКА е платил 300 000 евро през 2017-а за откупуване на правата на юношата на "Бенфика". В сайта "Трансфермаркт" цената на дефанзивния халф е фиксирана на 2 милиона евро, но там традиционно сумите са завишени. "Билд" твърди, че "Нюрнберг" се надява да го вземе за половината на тази цена.

Дошлият през ноември треньор Йенс Келер е харесал Пинто, с който най-малко трябва да спаси "Нюрнберг" от изпадане. Преди по-малко от година отборът беше в Бундеслигата и с цел веднага да се върне. Но ситуацията се промени и сега е сред изпадащите във втория ешалон.

Всички контроли на ЦСКА на испанска земя ще бъдат предавани директно по "Диема спорт". Мачът срещу "Нюрнберг" започва в 17 ч.

Коментари

Задължително поле