Разкриха група, изпрала 900 000 евро Тарторът е в затвора, задържани са още пет участници

Финансират фирми за участие в „Стройко“ Компаниите могат да получат до 85 на сто от парите, нужни за участие

КПКОНПИ разследва три лица, заемащи висши публични длъжности, за конфликт на интереси

Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде

Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

Няма да има удължаване на срока за касовите апарати Фирми нарочно отлагат смяната на софтуера

Няма да има удължаване на срока за касовите апарати

Онлайн магазините имат време до 31 март

До 31 януари всеки бизнес, използващ софтуер за управление на продажбите, трябва да го приведе в съответствие с изискванията на наредбата за касовите апарати.

Срокът за привеждане на дейността на търговците, използващи софтуер за управление на продажбите (СУПТО), с изискванията в Наредба Н-18 няма да бъде удължаван. Това стана ясно на среща между Националната агенция за приходите и Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), на която присъстваха разработчици на софтуер за управление на продажбите.

Експертите от НАП съобщиха, че вече има над 500 регистрирани софтуери за управление на продажбите и процесът продължава интензивно. По думите на софтуерни разработчици, част от клиентите отлагат внедряването на новите програмни продукти, като това ги поставя под риск от санкции. На срещата бяха коментирани и технически въпроси, които ще бъдат обобщени от БАИТ и предоставени на НАП за отговор. От приходната агенция напомнят, че до 31 януари всеки бизнес, използващ софтуер за управление на продажбите, трябва да го приведе в съответствие с изискванията на наредбата за касовите апарати. Фирмите, които отговарят на изискванията на наредбата (продажбите в брой са под 5% от приходите, и за които са изпълнени два от трите критерия – приходи от продажби над 16 млн. лв., активи над 8 млн. лв. и персонал над 50 души) и са избрали да използват СУПТО, който създава стандартизиран одиторски файл, трябва да изпълнят изискванията на Наредба Н-18 до 31 март. Тези фирми трябва да уведомят за това НАП по електронен път до 31 януари.

От 1 февруари касовите бележки от бензиностанциите трябва да съдържат и данни за размера на ДДС, акциз, покупна и продажна цена на горивата. До 31 март всички търговци със СУПТО трябва да подадат в НАП информация за използвания от тях софтуер в търговските обекти. В същия срок онлайн магазините трябва да приведат дейността си в съответствие с всички изисквания на наредбата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.