Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

По какво си приличат случайният секс и интервюто за работа?

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Парламентът излиза в предизборна ваканция

Адвокатът на Джок Полфрийман: Никой от българските власти не ме е уведомил официално, че ще бъде пуснат

Ремонтите в „Нотр Дам“ все още не са започнали

Как се храни Анджелина Джоли

Путин и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор положението в Сирия

Отбелязваме празника на авиацията и на Българските Военновъздушни сили

Айсбергът на българския ксенофобски национализъм За пореден път си заравяме главата в пясъка и не искаме да видим проблема

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Няма повдигнати обвинения срещу ходжата и кмета на Света Петка за незаконна агитация

Проверката на Окръжна прокуратура-Пазарджик срещу ходжата на велинградското село Света Петка Ибрахим Юмер и кмета Али Тебер за незаконна агитация преди предсрочните парламентарни избори е приключила без повдигане на обвинение срещу някой от двамата. „Няма повдигнати обвинения по казуса „Света Петка“, съобщи за „Труд“ Димитрия Ганчева, говорител на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

На 22 март говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че срещу имама на село Света Петка Ибрахим Юмер е образувано досъдебно производство за предлагане на облаги за гласуване за определена политическа сила и по-конкретно – за организирано от него пътуване на граждани до Одрин с автобус, от която са се възползвали 50-ина души, предимно хора над 50-годишна възраст. По случая са разпитани 30-ина души от различни партии, които заявили на разследващите, че подобни безплатни екскурзии са обичайна практика и то не само преди избори, а покрай различни мюсюлмански празници. Периодично от Главното мюфтийство отпускали такива дарения, финансирани от частни лица, това се случвало не само преди избори и било въпрос на случайност, че точно сега е поредното пътуване. В него, както и по време на престоя в Одрин не е говорено за политика, твърдят екскурзиантите, които посетили 2 джамии, участвали в молитви, ходили до големия пазар на открито в Одрин и по магазините и се върнали в Света Петка.

Срещу имама на Света Петка Ибрахим Юмер е била подадена и жалба от „Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание в Република България“ за незаконна агитация по време на предизборен митинг на политическа партия в селото. Проверка на РИК-Пазарджик установила, че действията на ходжата не съставляват нарушение на чл.182, ал.5 от Изборния кодекс (длъжностни лица по вероизповеданията да извършват пропаганда и политическа агитация) – имамът отправил само пожелание за благоденствие на хората. Тези сведения са потвърдени от жители на селото, коит
о присъствали на митинга и са от различни политически сили, а показанията им не си противоречат, съобщават още от РИК-Пазарджик.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.