Обвиненият за четворното убийство в Каспичан остава в ареста за постоянно

Шуменският окръжен съд постанови постоянен арест за 63-годишния Петър Петров, който е обвинен за четворното убийство в Каспичан. Пред съда неговия защитник адвокат Станчев също поиска тази мярка - с оглед на безопасността на клиента му. Защитникът посочи, че при разговора им Петров е заявил "Да си ида в Каспичан, ще ме убият".

На него му е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост. Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.

Обвиненият за четворното убийство в КаспичанПред журналисти прокурорът по делото Румен Рачев обясни, че обвиненият в четворно убийство си е признал. Намерени са окървавените му дрехи, както и оръжието на престъплението - брадва.

За да го задържат се наложило сина му да разбие входната врата и вратата на стаята с лост.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито в сряда. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Четирима съдебни медици извършиха аутопсията на загиналите при четворното убийство в Каспичан. По всички жертви има множество посечни рани в областта на главата и шията, нанесени с брадва.

81-годишният Георги В. и 48-годишната Славка са починали в следствие на остра кръвозагуба, тъй като са засегнати кръвоносни пътища, а причините за смъртта на 70-годишната Гуля В., и 46-годишният Веселин са тежки мозъчни травми.

Мобилните телефони на жертвите са били с извадени батерии, а някои строшени, вероятно, за да не може да бъдат открити.

Oбвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър Пeтров е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право