Обвиняемият за смъртта на четиримата в Каспичан вече е бил осъждан за опит убийство

Спорната двуетажна къща в края на градчето.

Прокуратурата го задържа за 72 часа и ще внесе искане за постоянен арест

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за четворното убийство в Каспичан, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, 63-годишен мъж и го задържа за срок до 72 часа, като се очаква да се внесе искане за постоянен арест.

От Апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър П. е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Сега му е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост. Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата. Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Четирима съдебни медици извършиха аутопсията на загиналите. По всички жертви има множество посечни рани в областта на главата и шията, нанесени с брадва.

81-годишният Георги В. и 48-годишната Славка са починали в следствие на остра кръвозагуба, тъй като са засегнати кръвоносни пътища, а причините за смъртта на 70-годишната Гуля В. и 46-годишният Веселин са тежки мозъчни травми.

Мобилните телефони на жертвите са били с извадени батерии, а някои строшени, вероятно за да не може да бъдат открити.

Коментари

Задължително поле