Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Областният управител на Сливен пита в две министерства за урановите мини

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски внесе запитване в Министерството на икономиката и в Изпълнителната агенция по околна среда към екоминистерството относно ликвидацията и рекултивацията на урановите мини в региона, както за и актуалните данни от радиологичния мониторинг в районите на бившите уранови рудници в Сливен.  Поводът за това е обществения интерес и безпокойството на гражданите, тъй като двата обекта в областта – рудник „Сливен” и участък „Сборище”, община Твърдица – са в непосредствена близост до жилищни постройки.

Областният управител на Сливен пита в две министерства за урановите мини
Табаните на урановата мина в Сливен, около които е разположена вилната зона на града

Уранодобивната дейност е била прекратена с Постановление на МС в далечната 1992 година, а шест години по-късно ликвидирането на последствията са били възложени на държавната фирма „Екоинженеринг-РМ”ЕООД-София. Тя е била натоварена с техническата и биологичната рекултивация на бившите мини и свързаните с тях дейности. „През годините в област Сливен има непрекъснат обществен интерес към  държавното дружество и как са били изпълнени дейностите му. Затова се обърнах към министъра на икономиката, който е принципал на „Екоинженеринг – РМ“, а относно мониторинга – към Изпълнителната агенция по околната среда” – обясни още той.

табаните на урановата мина в Сливен, около които е разположена вилната зона на града

Само преди няколко месеца бившият миньор от рудник „Сливен” Христо Христов съобщи, че жителите на вилната зона в областния град, която е до закритата уранова мина,  са подложени на лъчение. Христов още заяви, че за рекултивацията през 2003 г. били отпуснати 200 хил. лева, но тя не била извършена заради отказ за съдействие от общината.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.