Обличат полицаите в жилетки с надписи "Антиконфликт" и "Диалог"

Жилетки с надпи "Anti conflict police", но на гърба, бяха въведени от СДВР още по време на протестите през 2013 г. Снимка: Правен свят

При охрана на масови мероприятия - протести, на светлотразителните жилетки за служебно ползване на предна лява част се поставят надписи на кирилица „Антиконфликт“ или „Диалог“, а на гърба надпис на кирилица „Полиция“.

Това предвижда проект за промяна в наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР, публикуван за обществено обсъждане.

"Едни от основните приоритети на служителите от Министерството на вътрешните работи е опазването на обществения ред, предотвратяване и намаляване на престъпните деяния, битовите кражби и защита на законността. Във връзка с динамичната обстановка и зачестилите протестни шествия, служителите на МВР осъществяващи охранителна дейност на масови мероприятия, прилагат стратегията „Антиконфликт“. Необходимостта от тяхното бързо разпознаване и отличаване, както и личната защита на живота и здравето им при изпълнение на служебните задължения, налага използването на светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт“ или „Диалог“, пише в мотивите за промяната.

Жилетки с надпис "Anti conflict police" и "Полиция антиконфликт", но на гърба, бяха въведени от СДВР още по време на протестите през 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България