Обучение за програмиране с таблети ще въвеждат в училищата под тепетата

Обучение за програмиране с помощта на таблети може в най-скоро време да бъде въведено в училищата в Пловдив и включено в учебната програма.

Новината бе съобщена от заместник-кмета по образованието в града под тепетата Стефан Стоянов на срещата му с двамата пловдивски златни медалисти от олимпиадата по математика в Сингапур (Singapore International Math Olympiad Challenge - SIMOC) - Демира Недева и Петър Узунов.

olimpiada_Singapore3 (2)

Те бяха част от националния тим на България от 11 деца от втори до седми клас и спечелиха  призовите места в своята възрастова група на деца до 10 години. "Идеята ни е да накараме все повече деца да харесват математиката, която е стъпка към истинското програмиране и дава възможности на много млади хора за добре платена работа на световно ниво", коментира зам.-кметът Стоянов.

Демира Недева, която като порасне иска да стане пилот на самолет, учи в ОУ "Захари Стоянов", а Петър Узунов - в СОУ "Черноризец Храбър". Наесен двамата ще са в 4-и клас, а след като го завършат, ще гонят мечтата си да влязат в Образцовата математическа гимназия "Акад. Кирил Попов". "В Пловдив Вие имате много възможности да поддържате високо ниво на математика - тя отваря много врати. Златните медали от Сингапур ви правят шампиони и Ви превръщат в добър пример за останалите деца", допълни зам.-кметът Стоянов.

Коментари

Задължително поле