Община Стара Загора ще възстанови вход на жилищен блок след инцидент с бойлер

Инцидент с бойлер в общинско жилище в старозагорския квартал „Три чучура – север“, при който няма пострадали, налага преместване на живущите от вход „А“ на блок № 63, стана ясно тази вечер по време на среща на зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Красимира Чахова с част от живущите в пострадалата сграда.

„След инцидента беше сформирана комисия, която констатира нужда от извеждане на живущите от входа. Подготвени сме, за да бъдем максимално полезни на всички вас. Очакваме окончателното становище от конструкторите, за да разберем какви дейности ще бъдат предприети и какви ще бъдат сроковете за реконструкция“, каза Йордан Николов.

Община Стара Загора стартира процедура по обследване от експерти, които в кратък срок да изготвят пълен доклад за състоянието на блока след взрива на електрическия уред. Екип от специалисти от София ще пристигнат на оглед в петък.

„Носещата шайба е унищожена, а това сериозно компрометира секцията на блока. Необходимо е живущите да не бъдат в апартаментите докато тече ремонтът. Тези, намиращи се под и над злополучното жилище, съответно 1-ви и 3-ти етаж - са видимо сериозно засегнати, но за да бъде напълно безопасно е важно да се обследва целият вход“, подчерта по време на срещата инж. Ангел Стоманярски, началник на отдел „Контрол по строителството“.

Община Стара Загора има готовност да предостави свободни общински жилища на наемателите, които нямат при кого да отседнат докато траят ремонтите дейности, както и да предложи алтернатива за собствениците на апартаменти във входа. За настанените в общински жилища във входа ще бъдат намерени други такива, а на всички останали ще бъде помогнати с квартири от специализирани агенции, съобщи Красимира Чахова.

Етажната собственост се събира на извънредно събрание, за да бъде направен подробен списък с имената и телефоните на живущите в 16-те апартамента. В кратки срокове те трябва да вземат важни документи и покъщнина.

Достъпът до сградата ще бъде ограничен, като за тази цел ще има денонощна охрана, подчертаха от администрацията.

Коментари

Задължително поле