Общинските съветници в Търново решават съдбата на Хуманитарната гимназия

Хуманитарната гимназия в Търново

„Не бих подкрепил дофинансиране, без да се видят реални действия”, категоричен е председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов

Ако няма реални действия, не бих подкрепил дофинансиране на Хуманитарната гимназия във Велико Търново. Това заяви председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов пред общинските съветници от Постоянната комисия по образование и наука.

Той е категоричен, че четири месеца след решението на Общинския съвет директорът да представи преработен план за оздравяването на учебното заведение, това не е направено.

Според Иван Александров оцеляването на гимназията зависи от активността на ръководството и на Центъра за кариерно развитие да популяризират и да осъществят прием по новата специалност „Библиотекознание”.

„Надявам се директорката на гимназията Жоржета Ангелова да се свърже със столичното училище по полиграфия и фотография, където се изучава тази специалност, да проучи опита им и учебните планове”, каза Александров.

Той допълни, че в 153 населени места в региона има библиотечно обслужване. 30-40 на сто от кадрите обаче са на пенсионна възраст и след няколко години няма да има кой да работи в тази сфера.

„Трудно е с една програма директорът да изплува от блатото, в което се намира”, категоричен е Стефан Михайлов.

В края на заседанието членовете на комисията приеха предложението на д-р Даниела Андреева да проведат извънредно съвещание, на което да поканят и директора Жоржета Ангелова. Решено бе срещата да се проведе на 29 март, половин час след редовната сесията на Съвета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България