Обявиха конкурс за финансиране на книгоиздаването и книгоразпространението в Елена

Стартира приемането на проектни предложения за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението в община Елена за 2018 година. Кампанията ще продължи до 31 август. Пети пореден конкурс обявяват общината и Постоянната комисия „Образование, култура и вероизповедания“ към Общинския съвет по правила, приети от местния парламент през 2014 година.

В конкурса могат да участват проекти в областта на изкуството и културата - създаване, съхраняване и разпространение на произведения, образователни и обучителни инициативи, научни изследвания, документални издания, публикации и анализи. Финансово се подпомагат предложения, които представят възможностите на град Елена като културно средище и стимулират любителското изкуство, за възстановки, спектакли, концерти, филми и др., свързани със значими исторически събития, включени в културния календар на общината.

Приоритет ще имат проектни предложения, посветени на актуална за настоящата година тематика, имат по-голяма степен на завършеност и по-висок процент на собствено финансиране. За първи издания на автори на възраст от 14 до 29 години се предоставят средства в размер на 25 % от общата сума за финансиране на книгоиздаването през годината.

Заявленията за финансиране се подават до Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания” към Общински съвет Елена. Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат физически лица и организации. Резултатите от провеждането на конкурса ще бъдат обявени не по-късно от 14 септември на сайта на община Елена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България