Ограбеният депутат Таско Ерменков пред „Труд“: Искат да ме сплашат, но няма да стане

След като дома на депутата от БСП Таско Ерменков бе ограбен за втори път, стана ясно, че на 3 юли, когато това се е случило, са откраднати само руските кредитни карти на съпругата му, по които тя получавала пенсията си по възраст от Русия.

„Всичките тези обири според мен са елемент на сплашване, а причината за това – активната ми позиция в парламента по някои въпроси.“ Това каза пред „Труд“ Таско Ерменков. Според него се

натрупват много неща на едно място, и няма как да си помисли друго нещо. „В блока, в който живея, не съм най-богатият, но точно мен за втори път ме ограбват. А полицията идва и само се усмихва съчувствено. Искам да знаят, че няма да ме уплашат.“

Депутатът от левицата обясни, че случилото се може би няма връзка с проверките, които му прави прокуратурата. На въпрос на „Труд“ дали крадците са търсели в руските кредитни карти на съпругата му, някакво евентуално заплащане и пари от Русия към него, той каза, че не може да твърди такова нещо, но нищо не бива да се изключва.

„Още повече, че за втори път ме крадат“, добави той. В началото на март миналата година за първи път са откраднати пак същите кредитни карти. Намерени са от полицията на 17 март, а ги предават на семейството му на 25 юли.

„Какво са правели толкова време с тях, не зная. А те се намират в полицията. Жена ми преди да ни ограбят тъкмо се беше върнала преди два дни от Москва. По тези карти тя получава само пенсията си. Съпругата ми има пет години работа преди да се ожени за мен и за тях тя получава пенсия“, обясни той пред „Труд“.

Коментари

Задължително поле