Ограниченията за коли на Шуменското плато дадоха резултат

Само едно нарушение е имало на територията на Природен парк "Шуменско плато" за периода от 13 ноември м.г. до 12 февруари 2018 година. През трите месеца на горските пътища в парка бяха поставени бариери и беше забранено преминаването на моторни превозни средства. Това стана със заповед на РДГ-Шумен и оттам в сряда се похвалиха с добрия резултат.

"За втори път ограничаваме движението в парка през зимата, защото видяхме, че превантивната дейност върши много по-добра работа от всичко останало. За всички е видно, че посегателства в гората нямаше", коментира зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Геронтиев. Той каза още, че превантивните мерки изискват по-голям финансов ресурс и натоварват повече колегите му, но пък резултатите показват, че усилията са си стрували.

През последните няколко години кражбите на дърва в парка зачестиха и затова решихме, че трябва да променим нещо, за да спрем незаконната дейност. Затварянето на горските пътища и 24-часовите дежурства, които даваме се оказаха най-доброто, което можем да направим. След като приложихме тези мерки, кражбите на дърва спаднаха рязко, обясни инж. Геронтиев и допълни, че при необходимост и през следващата зима ще се иска издаването на заповед от РДГ-Шумен, с която да се ограничи достъпа до платото. Ръководството и служителите на ДГС-Шумен благодарят на всички граждани, които не само по време на забраната, но и сега подават сигнали за нередности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право