ОИК-София: В изборната вечер в Арена „Армеец“ ще се влиза през три входа, за да не се повтори случаят от 2015 г.

В истинска заложническа драма се превърна предаването на изборните протоколи в "Арена Армеец" по време на местните избори през 2015 г.

Нашата комисия е готова с организацията за изборите на 99 %, 20 са кандидатите за кметове на Столична община. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова по време на брифинг във връзка с подготовката и организацията на местни избори в неделя.

Тя обясни, че тези избори са най-тежките и сложните в Изборния кодекс. „На територията на Столична община изборът е още по-сложен и тежък, тъй като тук се провеждат три, на места и четири вида избори“, допълни тя.

ОИК е регистрирала 34 кандидатски листи за общински съветници, от които 3 независими кандидати и 1 014 кандидата на останалите листи. От думите й стана ясно, че кандидатите за кметовете на райони са 343, като всеки район има до 18 кандидата за кмет на района, а кандидатите за кметове на кметства са 93.

За да не се повтори случая от 2015, в Арена „Армеец“ ще се влиза през три входа, а превозните средства ще бъдат спирани пред входовете, за да не се налага членовете да носят чувалите. Те са много тежки", добави още Витанова.

На предишните местни избори в Арена „Армеец“ настъпи пълен хаос при приемането на протоколите. Близо 300 души останаха затворени в залата повече от денонощие. Някои от членове на СИК определиха преживяването си като "заложническа криза" и пишеха SOS и телефонните си номера по стаклата на Арена „Армеец“.

Коментари

Задължително поле