Окръжна прокуратура - Видин предаде на съд мъж за убийство на 3 годишно дете

Видинската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Николай Шанков, който  умишлено умъртвил 3- годишната Аксиния. Д. В.. Обвинението е повдигнато за престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 от НК, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Шанков е осъждан за извършени престъпления от общ характер, като на 21март бил условно предсрочно освободен от последното му наложено ефективно наказание лишаване от свобода.

След като бил освободен от затвора, Шанков се завърнал при майката на тригодишната Аксиния, с която живеел на семейни начала в стопанския двор на с. Слана бара. Двамата работели в кравеферма в с. Слана бара.

На 5 май майката на тригодишното дете отвело кравите на паша, а в стопанския двор останали две от децата й, едното от които пострадалото дете Аксиния.

След като Шанков се върнал на работа и влязъл в стаята, където живеели в стопанския двор, Аксиния се разплакала, което ядосало Шанков, тъй като искал да спи. Шанков казвал на детето да спре, но то продължавало да плаче. Тогава Шанков започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото, съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Детето паднало на земята, а Шанков продължил да му нанася удари с ръце и крака, докато детето спряло да диша и да реагира.

Съдебно медицинската експертиза е установила, че тригодишното дете е починало в резултат на нанесения му жесток побой от Шанков.

Николай Шанков е с мярка за неотклонение“ Задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд – Видин да насрочи разглеждането на делото.

Коментари

Задължително поле