Божков на „Герена“ за среща с феновете

Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Омбудсманът Мая Манолова поиска от главния прокурор пълна проверка на разходите за възстановяването на Хитрино

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и поиска пълна проверка на разходите за възстановяването на с. Хитрино.

Повод за сигнала е недоволството и притеснението на хора от Хитрино, които са на мнение, че липсват прозрачност и отчетност при изразходването на средствата. Те твърдят, че са извършени строително-монтажни работи на здрави сгради, а срутените не били възстановени. Над 100 души са посетили приемната на Манолова, а 70 са сигналите от притеснени граждани. Заради това омбудсманът поиска пълна проверка за това колко пари са изразходвани и какво е свършено.

По думите й 4 от семействата ще посрещнат поредна зима във фургони. Трябвало е да бъдат изградени 13 нови къщи, но някои от тях все още не са готови. Манолова обясни, че има три източника на финансиране като основните възражения за за това как са изхарчени парите, събрани във Фонд социална закрила към социалното министерство.

Става дума за 5 млн. лв. Освен тях пари са събрани с помощта на БЧК от дарения на граждани. Сумата е около 2 760 000 лв. Те са изразходвани с решение на Обществен съвет и с тях е купено обзавеждане и електрически уреди. Оплаквания за неправомерно изразходване на тези средства няма, но Манолова е внесла всички документи и протоколи при Цацаров, за да няма съмнения. Третото перо на финансиране е от дарителската сметка към общината в Хитрино, за която също е имало въпроси.

Главният прокурор Сотир Цацаров се е ангажирал да направи проверка на всички документи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.