"Омония" дава Петев на съд

Кипърският "Омония" (Никозия) даде Ивайло Петев на съд. Скандалът между двете страни продължава да се разраства. Бесни от изказванията на специалиста пред агенция БЛИЦ, шефовете на „детелините“ едностранно прекратиха договора на треньора в сряда. Ден по-късно президентът на клуба Антонис Ционис разкри, че е безкрайно разочарован от българския наставник и започва съдебна битка срещу него.

„Той урони престижа на клуба – каза босът за кипърското радио „Спорт-ФМ“. - Подали сме иск срещу него, а такъв ще заведем и срещу българския сайт, който разпространи думите му. Решението е на целия борд на директорите.“

В началото на седмицата Петев намекна, че е възможно кипърският гранд да урежда мачове и обвини трима от играчите си в симулативна игра. Става дума за португалците Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш. А тези думи Ционис коментира така: „Твърденията си той ще трябва да ги докаже в съда. Първоначално се съгласихме с решението му да не използва това трио и опитахме да прекратим договорите им, като ги извадихме от състава. Но не можахме да се разберем и се наложи да преосмислим решението си. И според правилниците на УЕФА и ФИФА, трябваше да върнем тези играчи две седмици по-късно. Треньорът много добре знаеше това! Беше наясно и за преговорите ни за прекъсването на контрактите им и резултата от тях. И той имаше становище от 12 март, в което каза, че ще се съобрази с решението ни. Разбира се, ние сме направили своите грешки като ръководство. Но целият този казус ще се реши в съда“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ