Министър Ангелкова отива в Созопол заради дигата на Централния плаж

Калфин: Най-лошото за един пенсионен модел е той да се променя често

Бивша адреналинка е новата „Мис България” Радинела Чушева е завършила журналистика

Близо 8000 лева бяха събрани от концерт за лечението на 20-годишния Димитър

Местят спирка „Хлебозавода“ заради строеж на трафопост

Започват археологически проучвания по трасето на магистрала „Европа“

Задържаха подпалвач, причинил щети за над 50 000 лева

Сняг на Витиня, Петрохан и Юндола

Здравето на 80% от децата по света под заплаха

Започва поетапно осветяване на пешеходните пътеки в Горна Оряховица С приоритет са тези пред училищата и на възлови кръстовища

Оксфордският речник обяви за дума на 2019 г. „climate emergency“

Крадци задигнаха 20 тона шоколад заедно с камиона

4Magic „В час по интелектуална собственост“: Авторските права са вселената на артиста! Проектът на БАМП и Министерство на културата срещна поп групата с възпитаници на училищата по изкуствата в Пловдив

Темида разпореди съдебно-графическа експертиза по делото за избор на кмет на Горна Оряховица Анализите ще изследват подписите в личния картон на избрания градоначалник

Започна третият етап от Акция „Зима“, следят за техническата изправност на автомобилите

ООН: Дишането на чист въздух е лукс, малцина могат да си го позволят

Дишането на чист въздух е лукс, който малко хора по света могат да си позволят. Седем милиона души умират всяка година преждевременно от мръсния въздух. Данните бяха представени в Женева на първата конференция на Световната здравна организация, посветена на здравето и качеството на въздуха.

„Дишането, най-основната човешка нужда е сериозно застрашена“, обяви в началото на срещата на Световната здравна организация ръководителят на Програмата на ООН за околната среда Ерик Сулхейм, предаде БНТ. Наличието на химикали и фини прахови частици са основната опасност, която витае във въздуха, напомнят и новите доклади за качеството на въздуха.

Замърсеният въздух на открито и на закрито годишно причинява смъртта на около 600 000 деца, поразени от остри дихателни инфекции, сигнализира Световната здравна организация. Отчетено е, че Азия, където промишлеността и градовете бързо се разрастват, е засегната в по-голяма степен от проблема.

Мерките срещу черната статистика са колкото наложителни, толкова и скъпи. Предлага се повишаване на екологичните стандарти за автомобилите, електроцентралите и заводите, както и намаляване на изгарянето на отпадъци и предотвратяване на горските пожари. Само за Азия стойността на мерките се оценява на 300 до 600 милиарда долара годишно. Тези средства, обаче, ще спасят живота на много хора, а ще увеличат и работните места, селскостопанското производство и икономическия растеж.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Важното е, че сме цивилизовани с растяща икономика…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.