Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

София с 48 км метро и 172 нови автобуса (обзор) Най-мащабната модернизация на транспорта е заложена в бюджета за 2019 г.

ООН: Дишането на чист въздух е лукс, малцина могат да си го позволят

Дишането на чист въздух е лукс, който малко хора по света могат да си позволят. Седем милиона души умират всяка година преждевременно от мръсния въздух. Данните бяха представени в Женева на първата конференция на Световната здравна организация, посветена на здравето и качеството на въздуха.

„Дишането, най-основната човешка нужда е сериозно застрашена“, обяви в началото на срещата на Световната здравна организация ръководителят на Програмата на ООН за околната среда Ерик Сулхейм, предаде БНТ. Наличието на химикали и фини прахови частици са основната опасност, която витае във въздуха, напомнят и новите доклади за качеството на въздуха.

Замърсеният въздух на открито и на закрито годишно причинява смъртта на около 600 000 деца, поразени от остри дихателни инфекции, сигнализира Световната здравна организация. Отчетено е, че Азия, където промишлеността и градовете бързо се разрастват, е засегната в по-голяма степен от проблема.

Мерките срещу черната статистика са колкото наложителни, толкова и скъпи. Предлага се повишаване на екологичните стандарти за автомобилите, електроцентралите и заводите, както и намаляване на изгарянето на отпадъци и предотвратяване на горските пожари. Само за Азия стойността на мерките се оценява на 300 до 600 милиарда долара годишно. Тези средства, обаче, ще спасят живота на много хора, а ще увеличат и работните места, селскостопанското производство и икономическия растеж.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.