Опашки за гласуване в Бурса, в Лондон засега е нормално

Големи са опашките пред всички избирателни секции в Бурса, предаде БНТ. Не е по-различно и положението в Чорлу, град на север от тук, където само в 2 избирателни секции миналата неделя са гласували по 2000 души. Там в момента има по 300 души на опашките.

Още от сутринта започнаха проблемите с попълването на декларациите. Не всички владеят български език - някои бъркат букви от кирилицата с латински букви. Сега обаче не се говори на майчин турски език в секциите - нещо, което се случи миналия път. Към момента около 10 000 души са успели да гласуват в Турция.

С час по-рано ще приключи изборния ден тук - в 19:00 ч. българско време, но по всяка вероятност както на 6 ноември, той ще бъде удължен с 1 час.

Във Великобритания на първия тур имаше огромни опашки, в Лондон дори имаше хора, които не успяха да гласуват, въпреки желанието си. Засега в британската столица гласуването протича спокойно, процесът отнема 5-10 минути.

В Стратфорд, където имаше опашки от хора, сега гласуването е спокойно, отнема 5-10 минути. За да бъде облекчена ситуацията, на място има 2 тъмни стаи.

Коментари

Задължително поле