Оправдаха братята за боя с Тодор

Районният съд във Враца оправда братята Десислав и Иван Дамянови, известни с прякора Поничките.

Едното обвинение срещу тях бе за хулиганство и непристойно поведение с изключителна дързост. Те трябваше да отговаря и за това, че на 12 януари миналата година на улица в центъра на града са удряли 18-годишния Тодор Йорданов и са му причинили лека телесна повреда. След скандала и побоя момчето почина.

Сблъсъкът на тротоара бе заснет от минувачи, записът бе пуснат в социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение. От кадрите се създаваше впечатлението, че Тодор е бит до смърт. По-късно обаче се разбра, че той първи е нападнал братята с бокс и че пада в безсъзнание 10 минути след размяната на удари. Близки и съученици на Тодор организираха протести с искане за тежки присъди.

Първоначално Поничките бяха обвинени за убийство, но заключението на петорна съдебномедицинска експертиза обяви, че причината за смъртта на младежа не е боят, а вроден порок на сърцето.

Десислав Дамянов бе оправ­дан и по обвинението срещу него за това, че е счупил лявото огледало на автомобила на Тодор.

Предстои съдебният състав да изготви мотивите си. Оправдателната присъда не е окончателна и подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.

Коментари

Задължително поле