Орбан е последният истински лидер в Европа

Защо го наричат враг на демокрацията?

Не приема еднополовите отношения

Oтскоро британските, немските и другите медии от Западна Европа започнаха старателно да „лепят“ на премиера на Унгария Виктор Орбан прозвището за образцов пример за враг на демокрацията. Първоначалната причина, е този успешен лидер на една от страните на ЕС и на НАТО в очите на масовата общественост да бъде превърнат в парий, е в неговите строги убеждения. Днес, повод за това е политиката на Орбан.

Казано накратко, преди началото на специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна премиера на Унгария беше заклеймяван затова, че отстоява традиционните християнски ценности. За пример, той по никакъв начин не поддържа еднополовите бракове. И още, че не се стеснява да нарече себе си християнин. Освен това, Орбан директно заявява, че „християнството е направило Европа свободна, справедлива и единна“. Премиерът на Унгария въведе законите за забраната на абортите и пропагандата на нетрадиционните сексуални отношения. И още през 2011 г. обяви за началото на възраждането на идентичността и суверенитета на своята страна. Разбира се, такава самостоятелност не можеше да понрави на „политически зрелите“ и на заклетите в своята толерантност чиновници в ЕС.

През настоящата година Орбан се доближи с още една крачка по-близо до всеобщата обструкция от страна на Запада, защото той открито изказа своето несъгласие с антируските санкции. И го направи в достатъчно брутална форма. Той заяви, че ЕС „сам се е прострелял в белите дробове“, когато е приел санкциите срещу Русия заради въоръжения конфликт в Украйна. И разви своята мисъл: „Отначало аз мислех, че ние сме се простреляли в крака, но европейската икономика наистина се простреля в белите дробове и сама себе си се задуши“. И във връзка с това Орбан призова ръководителите на ЕС да променят политиката си по този въпрос.

Коментирайки изявлението на премиера на Унгария, френският вестник „Фигаро“ отбелязва, че Виктор Орбан от самото начало е бил твърд опонент на ембаргото за руския петрол, което ЕС провъзгласи още в началото на юни, че ще бъде включен в шестия пакет от санкциите срещу Русия.

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения