Оставиха в ареста мъжа, откраднал 400 000 лв. от автомобил в Пловдив

Снимка: Архив

Пловдивският районен съд остави в ареста мъжа, който бе арестуван за кражбата на 400 000 лв . от автомобила на бизнесмен. Колата - лек автомобил Форд "Фокус", била спряна пред магазин в Пловдив, когато била извършена кражбата.

Обвиняемият беше докаран в съдебната зала с белезници днес. Той е обвинен в извършване на кражба на 400 000 лв. Текстът от Наказателния кодекс предвижда от 3 до 15 години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото.

В съда стана ясно, че кражбата е извършена на 3 февруари. Испанецът паркирал автомобила си - "Алфа Ромео", на същия паркинг, където била и колата на обрания бизнесмен. Атанас Благоев бил издебнат от крадеца, който задигнал парите, след като мъжът оставил колата си.

В съда адвокатката на Цанов обясни, че той страда от диабет и трябва да се лекува в болница. По думите на защитничката няма достатъчно доказателства, че Испанеца има нещо общо с кражбата на парите. Тя настоя той да бъде освободен. Адвокатката каза още, че друг мъж е предоставил колата си на Цанов, за да дойде до Пловдив с нея заради интимна среща.

В крайна сметка съдът остави в ареста 40-годишния Цанов с мотива, че от събраните до момента доказателства по делото, разпити на свидетели, записи от охранителни камери и разпознавания, може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към деянията, в които е обвинен.

Съдебният състав отчете, че срещу Цанов в София има висящо дело, а полицейската справка показва 9 полицейски регистрации на мъжа. Според съдията при по-лека мярка съществува опасност задържаният да извърши престъпление, въпреки че няма риск да се укрие.

Определението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив. Ако това стане тя ще се гледа на 18 февруари.

Коментари

Задължително поле