Осъдиха условно мъж, държал 203 файла порнографски материали с непълнолетни

Снимка: Архив

Подсъдимият карал пет малолетни да гледат и участват във видеата

По обвинение на Районна прокуратура – Елена и след одобрено от съда споразумение, осъдиха мъж за държане на порнографски материали.

Подсъдимият Г.Т. е признат за виновен и осъден за това, че за времето от неустановена дата през 2016 г. до ноември 2017 г. в село в община Елена е извършил престъплението. Използвайки компютърна конфигурация и неустановен IP адрес, представяйки се в социалната мрежа „Фейсбук“, както и в „ Скайп“ с името „Заек с витамин – С“, склонил пет лица, ненавършили 14-годишна възраст, да участват и наблюдават порнографски материали.

Осъден е и по обвинение, за това, че на 31 януари 2018 г. в ползван от него имот, държал за себе си чрез информационна технология - върху дисково пространство на преносим компютър, на дисково пространство на карта памет и на вътрешно хранилище на мобилен телефон, порнографски материали. Това били 203 файла със снимки и видеоклипове на лица от двата пола, изобразяващи открито сексуално поведение, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години.

За извършените деяния е осъден на девет месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и глоба 200 лв., която да заплати в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле