Осъдиха ученик, участвал в телефонна измама за над 53 000 лева

Снимка: Архив

Жертвите на няколко пъти предоставили на мошениците левове, валута и златни накити

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Района прокуратура – Велико Търново, осъдиха ученик за участие в крупна телефонна измама. Наложено му е наказание една година условно с изпитателен срок от три години.

Й. В. се призна за виновен за това, че в периода от 5 до 20 септември 2018 г. в с. Арбанаси на три пъти в съучастие с извършителите М. В. и П. П. от гр.Левски е действал като помагач. Младежът се явявал на мястото и вземал пари и вещи от жертвите. М. Ц., М. Г. и Р. Д.били "ужилени" с общо 53 265,62 лева.

На 5 май миналата година ученикът отишъл в Арбанаси и взел предоставените от М. Ц. 10 000 лева.

На 14 септември пък във Велико Търново младежът отново влязъл в ролята на куриер и отнесъл на измамниците предоставените от М. Г. пари и вещи на обща стойност 37 282,02 лева. Солидната сума включвала 33500 лева, 150 щатски долара, 350 евро и златни накити.

Само ден по-късно пък участвал в измамата на Р. Д. от старата столица, който бил завлечен с ценности на обща стойност 5983,60 лева. Вербуваният за муле ученик взел вързоп с 400 лева, 600 евро, златни монети, значка „Завоювал паспорт на победата“, различни монети и ги предал на останалите участници в престъпната схема.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле