Отварят фитнесите в Благоевград ден след протест пред областната управа

Само ден след вчерашния протест пред областната управа в Благоевград затворените за 14 дни фитнеси в областта отново отварят врати. До отварянето на фитнес залите се стигна след среща между протестиращите и директора на РЗИ д-р Калоян Калоянов, предава БТВ.

С негова заповед се разрешават и тренировките на закрито и открито, които със заповедта от сряда бяха преустановени също за 14 дни. Работното време на фитнес залите ще е до 21 ч. при 50% заетост. Трябва да се осигури отстояние от метър и половина между хората. Инструкторите трябва да са с маски и всички мерки да се спазват.

В четвъртък сутрин се проведе протест на собственици и трениращи във фитнес залите в Благоевград, както и на собственици на търговски обекти в двата затворени мола в града. На протеста областният управител бе освиркан, което наложи да преговаря на два пъти с протестиращите. След срещите бе решено да се изчака до вторник, за да се види ръстът на заболелите. Вместо това, само 24 часа по-късно, фитнесите отново са отворени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България